Show menu

Sähkönsiirto on osa kokonaisturvallisuutta

02.01.2019

Tätä kirjoittaessani yli 80 000 taloutta on ilman sähköä Aapeli-myrskyn aiheuttamien tuhojen takia. Tämä on jälleen kerran vakava muistutus yhteiskuntamme haavoittuvuudesta. Mikäli sähköt menevät, ei suurimmalla osalla ole olemassa mitään varajärjestelmää ja erityisesti maalla yksin asuvat vanhukset ovat tällöin usein tiukoilla. Erityisen vaikeaksi tilanteen tekee, että myös viranomaisverkko ja viestiyhteydet lakkaavat toimimasta laajamittaisessa sähkökatkoksessa. Perustuslakimme takaa kansalaisille oikeuden turvallisuuteen ja toimiva sähkönjakelu on tärkeä osa kokonaisturvallisuutta.

Uuden Suomen blogiin

Ministeri Mykkänen esittää tietämätöntä

30.12.2018

Helsingin Sanomat uutisoi eilen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ohjeistuksesta, jossa rikosilmoituksia oli kehotettu ”lakaisemaan maton alle”. Sisäministeri Kai Mykkänen esitti samana päivänä heräävänsä tilanteeseen vasta nyt ja vaati poliisijohdolta tilannekuvan poliisilaitoksittain tutkintakynnyksen kehityksestä. Tosiasiassa ministeri on itse lakaissut maaseudun ”maton alle”. Mykkänen on ollut varsin hyvin tietoinen kaikista asiaan liittyvistä ongelmista jo pitkään.

Uuden Suomen blogiin

Vain kuolleen ruumiini yli

15.11.2018

Maaseudun Tulevaisuus uutisoi eilen, että Euroopan komissio on laatinut esitysluonnokset luontodirektiivissä tiukasti suojeltuja eläinlajeja käsittelevän ohjeasiakirjan päivittämiseksi. Luonnoksissa komissio esittää kovia rajoituksia tiukasti suojeltujen lajien, kuten suden, ilveksen ja karhun metsästykseen. Ei voi kuin hämmästellä, mitä metsästäjäksi itseään väittävä kokoomuskomissaari Jyrki Katainen oikein puuhastelee, mutta pihaustakaan suomalaisten metsästäjien puolesta ei ole kuulunut. Ei pihaustakaan.

Uuden Suomen blogiin

Mitäs me ilmastonmuutoksen torjujat

29.10.2018

Ilmastopaneelin julkistettua uuden raporttinsa on keskustelu ilmastonmuutoksen torjunnasta käynyt kuumana. Pääkaupunkiseudun punavihreä kupla on huutanut pää punaisena metsätalouden, eläintuotannon ja yksityisautoilun vastaisia iskulauseita, jonka jälkeen on lähdetty tyytyväisinä kivihiilellä lämpenevään trendikahvilaan nauttimaan Indonesiassa tarhattujen sivettikissojen ruuansulatusjärjestelmän läpi kulkenutta kopi luwak -kahvia tai juomaan thaimaalaista kookosvettä.

MT-vieraskolumniin

Maailman älykkäin maaseutu

01.10.2018

Yhdysvaltalaisen psykologin Linda Gottfredsonin määritelmän mukaan älykkyys on hyvin yleinen mielen kyky, joka käsittää kyvyn järkeillä, suunnitella, ratkaista ongelmia, ajatella käsitteellisesti, ymmärtää monimutkaisia kokonaisuuksia, oppia nopeasti ja oppia kokemuksesta. Niin yleinen kyky kuin älykkyys onkin, sitä ei käytetä riittävällä tavalla etenkään silloin, kun puhumme maaseudun kehittämisestä.

MT-vieraskolumniin

fb-icon.pnginstagram-icon.pngtwitter-icon.pngyoutube-icon.png

Liity tukitiimiin >